Stichting Trauma & Dissociatie 

Lotgenoten, hulpverleners & naastenWaarom en hoe?! gebruiken jullie Discord?

Dat is een hele goede vraag, want in Nederland is Discord nog niet zo bekend en kan het platform in het begin wat ingewikkeld ogen.

Wat wij het ALLER belangrijkste vonden toen we deze server opzette, is dat het een veilige, mogelijke anonieme plek zou worden die we goed kunnen modereren. Onze leden zijn tenslotte mensen met DIS/AGDS en/of CPTSS en kunnen kwetsbaar zijn. Discord geeft ons deze mogelijkheden en meer. De verificatie en het claimen van het account is erg belangrijk als extra veiligheidsstap voor onze server 💚
Veiligheid voorop!

Bij het aanklikken van de aanmeld link belanden mensen na het aanmaken van een Discord account en het klikken op het groene hartje, in het Welkom-kanaal. In dit kanaal kunnen alleen de leden van Team Trauma & Dissociatie, en word je de vraag gesteld of je een; Lotgenoot, hulpverlener of naaste bent.
Naar aanleiding van jouw antwoord zul je toelaten worden bij het voor jou passende verificatieproces. Hier is expres voor gekozen zodat iedereen die zich aanmeld bij onze server een passend verificatieproces doorloopt doormiddel van een 'ticket' en een aantal vragen die we stellen n.a.v. de regels.  Zodra het verificatieproces doorlopen is wordt iemand pas toegelaten tot de kanalen die passen bij jouw rol dat kan Lotgenoot, hulpverlener, naaste, of coach zijn. De hulpverlener/naasten kanalen zijn expres volledig afgesloten van de lotgenoten kanalen zodat we een veilige afgesloten omgeving creëren. Wel kunnen leden zelf een rol aanklikken in de server die hen de mogelijkheid geeft in gesprek te gaan met de hulpverleners/naasten. Om zo informatie te verstrekken. Iedereen die toegelaten wordt tot de server krijgt de rol 'Actief' deze rol zit vast aan een bot die je aanwezigheid meet, zodra je 3 maanden niet hebt gekeken op de server wordt je op 'Inactief' gezet. Hiermee kom je in een apart kanaal afgesloten van de server. Om weer toegang te krijgen tot de server laat je een berichtje achter in dat kanaal (daar staan instructies in) vervolgens kom je weer in het verificatieproces. Team Trauma & Dissociatie zal vragen of je lotgenoot of hulpverlener/naaste was en dan heb je weer toegang tot de server. Dit doen we om de veiligheid opnieuw te waarborgen en zodat wij als team goed in kaart hebben wie actief is op de server. 

Over de Plural-kit  👥
In Discord is er een mogelijkheid om vanaf 1 account toch vanuit verschillende namen te praten. Deze 'bot' heet 'Plural kit'. Wij hebben gekozen de Plural Kit in de server te implementeren om mensen met DIS/AGDS en hun delen de ruimte te geven allen zichzelf te zijn. Door onder eigen deelnaam te kunnen praten, zonder daarover te oordelen. Het kan voor sommige mensen met dissociatieve delen erg fijn zijn om openlijk vanuit hun verschillende delen te kunnen praten, dit is per persoon verschillend. Het kan afhankelijk zijn van de fase van iemands herstelproces of praten vanuit verschillende namen gewenst is, maar wij willen wel graag de mogelijk bieden.
Tenslotte is iedereen welkom.
Jij of jullie. 💚