Stichting Trauma & Dissociatie 

Lotgenoten, hulpverleners & naastenFAQ, ofterwijl: Veel gestelde vragen. 

Vaak krijgen wij als team vragen over het gebruik van de Discord of de organisatie Trauma en Dissociatie. Bij dezen een pagina met alle meest gestelde vragen aan Team Trauma en Dissociatie. 

FAQ

1. Waarom hebben jullie een verificatieproces?
We hebben een verificatieproces om de veiligheid van onze leden te waarborgen. Daarom stellen wij aan ieder lid dat zich aanmeld dezelfde set met vragen en een controlevraag om te checken of nieuwe leden de 📝┃regels・lotgenoten of 📝┃regels・hulpverleners・naasten gelezen hebben. 


2. Hoe werkt het verificatieproces?
We hebben op de pagina WAAROM/HOE DISCORD?! een uitleg over het verificatieproces. En hoe men door Discord heen navigeert. 


3. Ik kom er niet uit met het discord stappenplan!
Als je er niet uitkomt met ons stappenplan kun je altijd mailen naar info@traumaendissociatie.nl en denken wij graag met je mee! 


4. Hoe zet ik de meldingen van Discord uit of op alleen ''mentions''?
Als je klikt op de server 'Trauma & Dissociatie' (dus niet het tandwiel) en dan op meldingsinstellingen. Dan kan je kiezen wat je wilt qua meldingen en notificaties. 
5. Hoe zit de scheiding op de server van de lotgenoten en hulpverleners & naasten? 
Helemaal aan het begin van de server bij het verificatieproces wordt er doormiddel van het klikken op een geel hartje 💛 in het kanaal voor het lotgenoten verificatieproces gestart en door te klikken op het blauwe hartje 💙 wordt iemand geleid naar het verificatieproces voor hulpverleners en naasten. Hierdoor komen hulpverleners en naasten in een afgesloten deel van de server terecht, waarbij de lotgenoten via het aanklikken van een rol via 🆔┃rollen . Kunnen kiezen om hier voor een deel toegang tot kunnen krijgen om vragen te beantwoorden van (anonieme) naasten en hulpverleners. 


6. Hoe krijg ik toegang tot afgeschermde kanalen?
Via de kanalen 🆔┃rollen en ❗┃extra-kanalen kun je toegang krijgen tot afgesloten kanalen waarvan het overzicht te zien is via 📚┃overzicht・kanalen en hier op de website te zien is bij ALLE ONDERWERPEN 


7. Waarom sluiten jullie alle berichten af met ''liefs, Team Trauma en Dissociatie''?
Ja dat is opvallend he? Door al onze berichten op deze manier af te sluiten willen we communiceren wat Trauma en Dissociatie uitdraagd. Namelijk een plek van liefde, warmte en geborgenheid voor elkaar. Een plek waar we allemaal gelijk zijn. lotgenoot, hulpverlener of naaste. Een plek van inclusie waar jij of jullie mogen zijn wie je bent zonder te conformeren aan de zakelijke buitenwereld. Dit impliceert overigens niet dat Team Trauma en Dissociatie, niet professioneel zou zijn. We werken met een sterk team van ervaringsdeskundigen met verscheidene professionele achtergronden in de wetenschap en of de hulpverlening. Ook krijgt het team om de zoveel weken intervisie van een onafhankelijke intervisor. Een afgestudeerd orthopedagoog met zowel ervaring als Forummoderator als in de (ervaringsdeskundige) hulpverlening. 


8. ⚠️ Wat moet ik doen als de link naar de discord een foutmelding geeft? ⚠️
Geef dit dan heel graag door aan het team van Trauma en Dissociatie door contact op te nemen via mail (te vinden onder contact) of een bericht via een van onze social media kanalen. Dan gaan wij direct aan de slag om jou via een andere weg in de server te verwelkomen en het eventuele technische probleem op te lossen! 💚