Stichting Trauma & Dissociatieย 

Lotgenoten, hulpverleners & naasten

Actualiteiten20-Maart-2023

Team Trauma & Dissociatie DIS/AGDS, CPTSS - Lotgenoten, hulpverleners & naasten staat achter Vertrouwen In De GGZ als steunbuigers. Klik op het logo van Vertrouwen in de GGZ om te lezen over de rechtzaak tegen de NZa

De dagen dat in onze mooie server de #NZa niet het onderwerp van
gesprek is, zijn summier geworden. Onze lotgenoten, hulpverleners en naasten die te maken hebben met DIS/AGDS, CPTSS of vroegkinderlijk trauma in het algemeen, maken zich zorgen over de #privacy en het zo belangrijke #vertrouwen in de behandelkamer.
Daarom #steunt Trauma & Dissociatie met heel het hart de actie tegen het verzamelen van de medische gegevens voortkomend uit de #HONOS+.

Liefs,
Team Trauma & Dissociatie
Trauma & Dissociatie DIS/AGDS, CPTSS - Lotgenoten, hulpverleners & naasten. (www.traumaendissociatie.nl)


https://www.thetraumahealingsummit.com < koop hier je ticket!


ย 

De Trauma Healing Summit: 21ย Aprilย - Set the date!!!ย 
een vernieuwende kijk op trauma
Pas als we begrijpen hoe trauma werkt, kunnen we echt gaan helen
Een trauma slaat zich op in het lijf. Met alleen praten (het hoofd) en medicijnen doorbreek je dit trauma dan ook niet. Een besef dat wereldwijd tot steeds meer hulpverleners doordringt en dat in de VS al langere tijd op gezondheidszorgniveau wordt erkend, maar waar de professionele hulpverlening in Nederland nog wat aarzelend tegenover staan. Tijdens de Trauma Healing Summit op 21 april in De Duif in Amsterdam laten experts uit verschillende vakgebieden daarom zien hoe we op een andere, effectievere manier kunnen kijken naar het omgaan met trauma.

ย 

Voor wie?ย 

De summit richt zich onder meer op GGZ-medewerkers, artsen, praktijkondersteuners, yogadocenten, onderwijsdocenten, studenten psychologie, sociaal maatschappelijk werkers en iedereen die geรฏnteresseerd is in de achtergrond van trauma. Je krijgt inzicht in hoe trauma nu precies werkt, waarom de verschillende tools en methodes zo effectief zijn en hoe ze in te zetten zijn.

Een veelzijdigheid aan sprekers
Sprekers zijn onder meer tv-persoonlijkheid en onderneemster Hanna Verboom, lichaamsgericht traumatherapeut Heleen Grooten, bestseller auteur Fleur van Groningen, wetenschapper Anne Marsman en mindfulness-expert Peter Paanakker. Samen met verschillende andere professionals en ervaringsdeskundigen creรซren zij een veelzijdig, informatief, inspirerend en vooral ook leuk event, dat een vernieuwende en effectieve kijk op trauma biedt.

Want pas als we begrijpen hoe trauma werkt, kunnen we echt gaan helen!
https://www.thetraumahealingsummit.com
Koop <hier> direct je ticket.

ย 


11-februari-2023

Hallo lieve allemaal!
Trauma & Dissociatie bestaat inmiddels ruim een jaar en na die mijlpaal behaald te hebben, kijken we als team graag naar de toekomst van Trauma & Dissociatie. Want plannen hebben we in overvloed. In de nabije toekomst zullen we de socials zoals Instagram en Linkedin vernieuwen met een nieuwe en professionelere look.ย We zijn bezig met nieuwe content; informatieve posts, actualiteiten, server-inhoudelijke informatie, ervaringsverhalen en nog zoveel meer.ย We gaan meer gebruik maken van de website (www.traumaendissociatie.nl) om onze posts op te delen, zodat er een realistisch beeld gevormd kan worden over DIS, AGDS en CPTSS. Middels ervaringsverhalen, maar ook wetenschappelijk onderbouwde bronnen, zullen wij proberen bij te dragen aan meer erkenning, bekendheid en minder vooroordelen.
Kortom, genoeg redenen om Trauma & Dissociatie in de gaten te houden!
Liefs,
het team ๐—ง๐—ฟ๐—ฎ๐˜‚๐—บ๐—ฎ ๐—ฒ๐—ป ๐——๐—ถ๐˜€๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐——๐—œ๐—ฆ/๐—”๐—š๐——๐—ฆ, ๐—–๐—ฃ๐—ง๐—ฆ๐—ฆ - ๐—Ÿ๐—ผ๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ป, ๐—›๐˜‚๐—น๐—ฝ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ & ๐—ก๐—ฎ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป
๐Ÿ’š

23 - januari 2023ย 

Op 19 Januari 2022 werd de server van Trauma & Dissociatie aangemaakt. Dan horen we je denken? Oh, maar 19 januari dat is al weer een paar dagen geleden. Dat klopt, bij Trauma & Dissociatie werken we namelijk met een ervaringsdeskundig team op gebied van dissociatieve stoornissen. Waarbij onder andere het verlies van tijd een grote rol speelt. Dus Ja... dan kan het voorkomen dat je als team je eigen anniversary vergeet...๐Ÿคญ

Neemt niet weg dat we alweer een jaar lang ons vrijwillig met liefde dag in dag uit inzetten voor onze mooie server. We willen alle organisaties bedanken die hun vertrouwen in T&D hebben laten zien door bijvoorbeeld onze website en flyer te delen of aan te bevelen. En natuurlijk alle lotgenoten, hulpverleners en naasten die actief zijn in de server. We hebben ontzettend veel van elkaar geleerd afgelopen jaar en hopen nog veel meer te leren. Uit liefde voor elkaar en ons gezamenlijke doel, want helen van vroegkinderlijk trauma doen we samen. Lotgenoten, hulpverleners en naasten.
Veel liefs,
Team Trauma & Dissociatie DIS/AGDS, CPTSS - Lotgenoten, hulpverleners & naasten