TRAUMA EN DISSOCIATIE DIS/AGDS, CPTSS

Lotgenoten, hulpverleners & naastenMaak kennis met Team Trauma & Dissociatie!ย 


BEHEERDER/OPRICHTERS

Laurenย 
Positie: Oprichter, beheerder van de Discord server, de website, de mail en onderdeel van het socialmedia-team.ย 
Over: Laurenย is 1 van de 2 oprichters vanย Trauma & Dissociatie CPTSS, DIS/AGDS - Lotgenoten, hulpverleners & naasten. Hen isย 25 jaar oud en werkt naast het onderhouden van de organisatie en server als ervaringsdeskundig hulpverlener en studeert psychologie. ''wat ben ik trots en dankbaar dat wij ons mogen en kunnen inzetten om die 'oh zo spannende diagnose' minder spannend te maken en een community te creรซren voor iedereen met vroegkinderlijk trauma. Trauma & Dissociatie is voor mij zoveel meer geworden dan slechts een lotgenoten organisatie het is een plek waar mensen met vroegkinderlijk trauma zichzelf kunnen zijn. Maar tegelijkertijd zowel op ervaring als wetenschap gebaseerde informatie kunnen bieden aan iedereen die nog schrikt van problematiek die kan komen kijken bij vroegkinderlijk trauma. Met de website is het mijn doel om een gefundeerde kennisbank te realiseren waar iedereen terecht kan met vragen over vroegkinderlijk trauma. Namens oprichter en beheerder Lauren: Welkom bij Trauma & Dissociatie.ย ๐Ÿ’š''ย 

ย 

Robin |ย server-naam: Robin &the Frogs
Positie: Oprichter, technische ondersteuning en socialmedia.
Over: Robin is 1 van de 2 oprichters van Trauma & Dissociatie CPTSS, DIS/AGDS - Lotgenoten, hulpverleners & naasten. Naast alle werkzaamheden hier studeer ik pedagogische wetenschappen en bevind in mij in mโ€™n vrije tijd met mโ€™n neus in een boek.ย 

(voor sommige is het best spannend om op de website te staan en daar hebben wij als team natuurlijk meer dan begrip voor ๐Ÿ’š)

Somnium๐ŸŒฟย 
Positie: Server-moderator en socialmedia
Over:ย Hallo lieve allemaal, Somnium๐ŸŒฟ hier๐Ÿ™‹๐Ÿผโ€โ™€๏ธ
Februari 2022 werd ik gevraagd of ik moderator wilde zijn binnen deze mooie server. Een plek waar ik warmte, informatie en (h)erkenning vind. Het voelt goed om me te mogen inzetten om het voor anderen ook zo'n fijne plek te maken. Naast dat ik moderator ben, houd ik me bezig met hetย Instagram-account van Trauma en Dissociatie..
In mijn dagelijks leven werk ik als psychiatrisch verpleegkundige, ben ik eind twintig en vind ik het leuk om te wandelen, creatieven, zingen, af te spreken met vriendinnen en sporten. Ogenschijnlijk alles redelijk op de rit.
"๐˜๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ช๐˜ฌ 100 ๐˜ด๐˜ต๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜จ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฎ๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ซ๐˜ฆ รฉ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ต, ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ."
Ik heb altijd gezegd dat er iets onherstelbaar beschadigd is in mijn hoofd. Op de vraag wat dat dan zou zijn, kon ik geen antwoord geven. Als mensen richting mijn verleden gingen, zei ik steevast met een glimlach dat ik nergens last van had. Zo overtuigend, dat ik mezelf hiermee ook om de tuin kon leiden, maar wel telkens op een bepaald moment in mijn leven weer vastliep. Later leerde ik dat dit onderdeel kan zijn van dissociatieve problematiek. Nu ben ik op een punt dat ik er niet meer onderuit kan en oog in oog sta met mijn verleden en alles wat daaruit is voortgekomen. Ik leerde over CPTSS, AGDS en DIS en opeens viel alles op zโ€™n plek. Of nouja, ergens kwamen daarmee weer een heleboel vragen. Maar ik weet nu welke richting ik moet ontdekken en sta open voor deze zoektocht.
Ik hoop jullie snel te zien op de server๐Ÿฅฐ
Liefs,
Somnium, van het team ๐—ง๐—ฟ๐—ฎ๐˜‚๐—บ๐—ฎ ๐—ฒ๐—ป ๐——๐—ถ๐˜€๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐——๐—œ๐—ฆ/๐—”๐—š๐——๐—ฆ, ๐—–๐—ฃ๐—ง๐—ฆ๐—ฆ - ๐—Ÿ๐—ผ๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ป, ๐—›๐˜‚๐—น๐—ฝ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ & ๐—ก๐—ฎ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป


Beesย 
Positie: Server-moderator/ technische ondersteuning & Plural-kit
Over:ย Willen graag anderen inspireren om helemaal zichzelf te zijn; al je delen, emoties en struggles mogen een plekje hebben. Gaan aankomende september een taalkunde/psychologie studie beginnen.ย 

Stardust
Positie: Server-moderator
Over:ย Hi lieve allemaal,
Voordat ik moderator werd op deze fijne server was ik al een tijdje enthousiast lid. Ik ben heel blij dat ik kan helpen om deze server een fijne en veilige plek te houden voor iedereen hier. Zelf ervaar ik deze server als heel fijn, steunend en verhelderen en dat gun ik jullie allemaal. Even over mijzelf. Ik ben dus Stardust, 30+, ik werk fulltime en volg daarnaast therapie.
Ik ben met een depressie in de GGZ terecht gekomen en ik dacht zelf aan ADHD. Mijn hoofd was altijd zo druk en vol met discussies, gedachten, herinneren en gevoelens die ik niet allemaal kon plaatsen, ik was vaak dingen kwijt en vergat vaak van alles (ik schrijf was, maar dit is nu nog steeds zo). Mijn psychiater wilde eerst kijken of er misschien trauma ten grondslag aan mijn klachten lag i.p.v. ADHD. Ik dacht echt trauma, welk trauma? Ja geen standaard jeugd, ja misschien niet de beste maar ach, zo erg was het toch niet? Eindstand, gediagnostiseerd met C-PTSS en later ook DIS.
Ik schiet nog regelmatig in de ontkenning over mijn trauma en diagnoses. Wel ontdek ik steeds meer hoe ik/wij in elkaar zitten en wat er in mijn/ons verleden heeft afgespeeld. Ach het is een proces, en jullie niet vreemd. Sommige van ons praten op de server via pk;, anderen nog niet.
Verder ben ik graag bezig met lezen (fantasy met name), series/films kijken op Netflix en Disney+, schrijven, politiek (lokaal en landelijk, soms EU) en (gender)equality.
Liefs,
Stardust, van het team ๐—ง๐—ฟ๐—ฎ๐˜‚๐—บ๐—ฎ ๐—ฒ๐—ป ๐——๐—ถ๐˜€๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐——๐—œ๐—ฆ/๐—”๐—š๐——๐—ฆ, ๐—–๐—ฃ๐—ง๐—ฆ๐—ฆ - ๐—Ÿ๐—ผ๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ป, ๐—›๐˜‚๐—น๐—ฝ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ & ๐—ก๐—ฎ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป


Noor
Positie: Server-moderator
Over:ย ik samen met het team aan dit Instagram account. Ik ben 26 jaar en in het dagelijks leven werk ik vooral aan mijn herstel.
โ€˜โ€™In een community kun je de (h)erkenning ontvangen en geven die je nodig hebt of hebt gehad. In die wederkerigheid ervaar ik een veilige plek die bestaansrecht biedt. Als moderator draag ik bij aan het onderhouden van die veiligheid.โ€™โ€™
Liefs,
Noor, van het team ๐—ง๐—ฟ๐—ฎ๐˜‚๐—บ๐—ฎ ๐—ฒ๐—ป ๐——๐—ถ๐˜€๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐——๐—œ๐—ฆ/๐—”๐—š๐——๐—ฆ, ๐—–๐—ฃ๐—ง๐—ฆ๐—ฆ - ๐—Ÿ๐—ผ๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ป, ๐—›๐˜‚๐—น๐—ฝ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ & ๐—ก๐—ฎ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป


Puck
Positie:ย Server-moderator
Over:ย Puck dus, 26 jaar. Begin dit jaar mijn mbo-4 verpleegkunde opleiding gehaald.
Wat ik fijn vind aan deze mooie server is dat ik er echt mag zijn. Ik hoef niks te verbloemen.
Als moderator hoop ik dat ik kan bijdragen aan deze server zodat het voor ieder een prettige omgeving is. In het dagelijks leven werk ik momenteel aan mijn eigen herstel.
Naast dit hou ik van lezen, muziek luisteren en wandelen.


Anoniem
Positie: Server-moderator
Over:ย ย 

Anoniem
Positie: Server-moderator
Over: