TRAUMA EN DISSOCIATIE DIS/AGDS, CPTSS

Lotgenoten, hulpverleners & naastenWaarom en hoe?! gebruiken jullie Discord? 

Dat is een hele goede vraag, want in Nederland is Discord nog niet zo bekend en kan het platform in het begin wat ingewikkeld ogen. (kom je er niet uit?, scrol naar beneden van deze pagina voor meer hulp!)

Wat wij het ALLER belangrijkste vonden toen we deze server opzette, is dat het een veilige, mogelijke anonieme plek zou worden die we goed kunnen modereren. Onze leden zijn tenslotte mensen met DIS/AGDS en/of CPTSS en kunnen kwetsbaar zijn. Discord geeft ons deze mogelijkheden en meer. De verificatie en het claimen van het account is erg belangrijk als extra veiligheidsstap voor onze server 💚
Veiligheid voorop!

Bij het aanklikken van de aanmeld link https://discord.gg/UGmw33U7Xh
 belanden mensen na het aanmaken van een Discord account en het klikken op het groene hartje in het Welkom-kanaal. In dit kanaal kunnen alleen de Admins, en word je de vraag gesteld of je een; Lotgenoot, hulpverlener of naaste bent. 

Naar aanleiding van jouw antwoord zul je toelaten worden bij het voor jou passende verificatieproces. Hier is expres voor gekozen zodat iedereen die zich aanmeld bij onze server een passend verificatieproces doorloopt doormiddel van een 'ticket' en een aantal vragen die we stellen n.a.v. de regels.  Zodra het verificatieproces doorlopen is wordt u pas toegelaten tot de kanalen die passen bij uw rol dat kan Lotgenoot, hulpverlenernaaste, of coach zijn. De hulpverlener/naasten kanalen zijn expres volledig afgesloten van de lotgenoten kanalen zodat we een veilige afgesloten omgeving creëren. Wel kunnen leden zelf een rol aanklikken in de server die hen de mogelijkheid geeft in gesprek te gaan met de hulpverleners/naasten. Om zo informatie te verstrekken.

Over de Plural-kit  👥
In Discord is er een mogelijkheid om vanaf 1 account toch vanuit verschillende namen te praten. Deze 'bot' heet 'Plural kit'. Wij hebben gekozen de Plural Kit te implementeren in de server om mensen met DIS/AGDS en hun delen de ruimte te geven allen zichzelf te zijn en onder eigen deelnaam te praten, zonder daarover te oordelen. Het kan voor sommige mensen met dissociatieve delen erg fijn zijn om openlijk vanuit hun verschillende delen te kunnen praten. Dit is per persoon verschillend en kan ook afhankelijk zijn van de fase van iemands helingsproces of praten vanuit verschillende namen gewenst is, maar wij willen wel graag de mogelijk bieden tot.

Tenslotte is iedereen welkom.
Jij of jullie. 💚

STAP VOOR STAP DISCORD VERIFICATIEPROCES (TELEFOON) - voorbeeld lotgenoten. (enige verschil is op welk kleur hartje te klikt bij stap 6)

LET OP: DISCORD STAAT STANDAARD IN DONKERE MODUS. MAAR HIER LATEN WE EEN LICHTE VERSIE ZIEN VOOR DE DUIDELIJKHEID. BIJ DE DESKTOPVERSIE KUN JE DE DONKERE VERSIE ZIEN.
 

STAP 1 - Het aanklikken van de link op de website

 

STAP 3 (optioneel)- Instaleer Discord op je telefoon
STAP 5 - Sla de standaard discord intro-opties over.


➡️ Om bij de andere kanalen te komen kun je op de puntjes links bovenin klikken van je telefoon. Op de pc staan de kanalen aan de rechterkant van dit scherm. Het ticket is altijd bovenaan van de kanalen terug te vinden

STAP 5 - Klik op de 3 streepjes links bovenin of swipe naar links.STAP 7 - Klik op 'create a ticket' om in een prive gesprek te komen met de Admin's voor het verificatieproces.


STAP 9
-
Het is gelukt!!! Hier zullen de admins het verificatieproces met je doornemen en toegang verlenen tot de server.


STAP 2 - Klik op uitnodiging accepterenSTAP 4 - Kies een gebruikersnaam ed.STAP 6 - YAY Je bent in de server!!!  Hier kies je doormiddel te klikken op het gele of blauwe hartje een verificatieproces. (lotgenoten of hulpverleners/naasten)

STAP 6 - Hier zie je de verschillende kanalen voor het verificatieproces > lees de regels en ga daarna naar ✅┃verificatie・lotgenoten


STAP 8 - Klik op de 3 streepjes links bovenin of op het ticket.


Als je eenmaal toegang hebt tot de server zullen de kanalen van de server beschikbaar zijn door weer links bovenin op de 3 streepjes te klikken of naar links te swipen. De Admins of Moderators heten elk nieuw lid met een standaard bericht welkom in #🌎┃algemeen

➡️ Om bij de andere kanalen te komen kun je op de puntjes links bovenin klikken van je telefoon. Op de pc staan de kanalen aan de rechterkant van dit scherm. Het ticket is altijd bovenaan van de kanalen terug te vinden

STAP VOOR STAP DISCORD VERIFICATIEPROCES (DESKTOP VERSIE) - voorbeeld lotgenoten. (enige verschil is op welk kleur hartje te klikt bij stap 6)

STAP 1- Het aanklikken van de link op de website


STAP 2- Maak een discord account 


STAP 3- YAY je zit nu in de server. Kies een verificatieproces door te klikken op het gele of blauwe hartje. 


STAP 4- Lees de regels en klik op Create Ticket in het kanaal ✅┃verificatie・lotgenoten


STAP 5- Klik op het geopende ticket en doorloop het verificatieproces met de Admin. 


Wil je je instellingen van je discord in het wit (zoals als voorbeeld bij de telefoon versie), dit kan je doen bij je discord instellingen (Het tandwieltje onderin je scherm) Of vraag de admin's om hulp. 

Veel liefs! 💚


Kom je er niet uit met het aanmaken van Discord? ⚠️
Zie de Discord-support website met exacte stappen voor het maken en verifieren van een account: 
https://support.discord.com/hc/nl/articles/360033931551-Aan-de-slag