TRAUMA EN DISSOCIATIE DIS/AGDS, CPTSS

Lotgenoten, hulpverleners & naastenVoor hulpverleners, naasten en andere geinteseerden 

Vind u als hulpverlener of als naaste DIS, AGDS en CPTSS een lastige stoornis of het misschien zelfs heel spannend om goed om te gaan met mensen met DIS, AGDS en/of CPTSS, omdat er zo weinig over bekend is?

Kom bij onze Discord
https://bit.ly/Trauma-en-Dissociatie-Discord

Wij bieden binnen de server een afgesloten plek voor hulpverleners, naasten en andere geinteresseerden om vragen te stellen aan de wellwillende leden en betrouwbare informatie te lezen en toe te voegen over alle (taboe)onderwerpen die komen kijken bij het leven met vroegkinderlijke traumatisering. Wij willen voorkomen dat meer mensen met complexe traumatisering niet behandeld worden uit handelingsverlegenheid. Door DIS, AGDS en CPTSS uit de taboesfeerte halen. Zodat de 'oh zo spannende diagnose' om mee om te gaan minder spannend wordt en we elkaar kunnen helpen vanuit wederkerigheid en respect. Zo komen wij met de mogelijkheid voor oa. hulpverleners en naasten om binnen anonieme niet-herleidbare veilige kaders, gemodereerd toegang te krijgen tot de server en betrouwbare informatie te vergaren en vragen te kunnen stellen aan mensen die leven met DIS, AGDS, CPTSS
van hechting tot genderdysforie, traumaseksualiteit, medisch-psychiatrisch trauma, vroegkinderlijk seksueelmisbruik, verwaarlozing, conversie en veel meer andere onderwerpen.

We halen het hoe pijnlijk ook, uit de taboesfeer.

(de leden die u spreekt hebben zelf akkoord gegeven en willen graag vragen beantwoorden.) Het doel van deze server is om hulpverleners/naasten ed. te onderwijzen en een bron van informatie te bieden, de leden is duidelijk gemaakt om GEEN vragen aan hulpverleners te stellen aangezien dit enkel zou zorgen voor extra werk voor hulpverleners/vervaging van grenzen terwijl we juist op deze unieke manier een plek van informatie vergaring voor de buitenwereld willen bieden!
Als u als hulpverlener of naaste u aanmeld zal u eerst (voordat u de kanalen inkunt) een verificatieproces doorlopen (dit kan anoniem omdat u zelf een gebruikersnaam kiest), alles om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. En vragen wij u de regels goed te lezen. Via deze weg willen we een veilige plek creeren met betrouwbare informatie over DIS, AGDS CPTSS die aansluit bij de mensen die dagelijksleven met deze stoornis(sen) en dus de mogelijkheid bieden om daadwerkelijk uw vragen te kunnen stellen en het gesprek aan te gaan. U kunt van tijd tot tijd inloggen om bijgekomen informatie te lezen of opnieuw vragen te stellen die zijn blijven liggen.

Onderstaande link brengt u naar de algemene pagina's waar oa. onze visie en de regels van de server staan en waar u kan kiezen of het lotgenoten verificatieproces te doorlopen of het hulpverleners/naasten verificatie proces.
Tot daar! En heeft u tips of vragen, schroom niet ze te stellen. we staan overal voor open ❤️ 


5 REDENEN VOOR HULPVERLENERS
 🤝🏼
Waarom de Discord een aanvulling kan zijn op jouw werk! 


1. Anonimiteit,
als hulpverlener heb je misschien vragen of twijfel je over zaken rondom DIS/AGDS, CPTSS waar je graag over zou willen sparren maar tegelijkertijd het spannend vind als jouw eigen naam hieraan vast zit. Discord geeft je de mogelijkheid om anoniem deze vragen te kunnen stellen en te sparren met collega’s, naasten of lotgenoten.

2. (Therapie)boeken
In de hulpverlener/naasten kanalen staan legio van bekende helpende boeken rondom DIS/AGDS en CPTSS, waarvan vaak zelfs de pdf beschikbaar is.

3. Wetenschappelijk onderzoek
In de hulpverlener/naasten kanalen proberen wij het laatste wetenschappelijk onderzoek op gebied van vroegkinderlijk trauma up to date te houden inclusief de pdf, zodat deze voor ieder beschikbaar is om te lezen.

4. Taboedoorbreking
Bij Trauma & Dissociatie DIS/AGDS, CPTSS – Lotgenoten, hulpverleners & naasten, staan wij enorm voor taboedoorbreking. Dus onderwerpen die misschien spannend zijn om te bespreken moedigen wij juist aan om te doorbreken. En zullen ook openlijk besproken worden in de Discord.

5. Leren van ervaringen
Hoe vaak overlevers van vroegkinderlijk trauma niet te horen hebben gekregen te complex te zijn, is niet meer op handen en voeten te tellen. In de Discord staan de leden te popelen om handelingsverlegenheid te doorbreken door middel van tips rondom bejegening en behandeling. Alles zodat we de ‘oh zo spannende diagnose’ minder spannend kunnen maken.