TRAUMA EN DISSOCIATIE DIS/AGDS, CPTSS

Lotgenoten, hulpverleners & naasten



RAMCOA (TGG)

Definitie van RAMCOA

Misschien ben je het acroniem RAMCOA weleens tegengekomen, misschien is het voor jou een onbekende term. Bij Trauma & Dissociatie willen we graag erkenning bieden aan slachtoffers van RAMCOA of TGG (Transgenerationeel geweld). Het is een gevoelig onderwerp dat op maatschappelijk niveau soms liever onder het tapijt geschoven wordt. Maar de slachtoffers van RAMCOA verdienen het dat dit onderwerp, hoe moeilijk ook, besproken en erkend wordt. RAMCOA is namelijk de Engelse afkorting voor Ritual Abuse, Mind Control & Organized Abuse. In het Nederlands vertaald naar Ritueel misbruik, hersenspoeling en georganiseerd misbruik (ISSTD, 2018). Overlevers van enige vorm van RAMCOA vinden vaak maar weinig erkenning mede omdat de meeste mensen niet willen of kunnen geloven dat deze vormen van misbruik bestaan. Helaas weten we bij Trauma & Dissociatie wel beter en juist overlevers van RAMCOA verdienen erkenning.
Erkenning voor de meest onmenselijke vormen van misbruik. De volgende keer dat iemand het bestaan van RAMCOA wil ontkennen bedenk je dan wat voor baat iemand daarbij heeft.
Samen doorbreken we de zwijgplicht en het praatverbod.


Liefs het Team
Trauma & Dissociatie.

Voor meer betrouwbare informatie rondom RAMCOA zie onze partner Kenniscentrum TGG. https://kenniscentrumtgg.nl

Referentie volgens APA 7
Ritual Abuse, Mind Control and Organised Abuse (RAMCOA) SIG – ISSTD News. (2018). https://news.isst-d.org/ritual-abuse-mind-control-and-organised-abuse-ramcoa-sig/

Er wordt druk gewerkt aan deze pagina! 🛠️