TRAUMA EN DISSOCIATIE DIS/AGDS, CPTSS

Lotgenoten, hulpverleners & naastenWe werken samen met hele mooie mensen en organisaties ❤️. 

We willen graag een aantal organisaties benoemen waar we een samenwerking mee hebben lopen. 

Psychosenet
Door waardevolle gesprekken tussen oprichter Lauren en hoogleraar Jim van Os is er een heel mooi linkje gelegd tussen Psychosenet en Trauma en Dissociatie.  Psychosenet is een platform over psychosegevoeligheid, stemming, trauma en herstel. Een breed en dynamisch platform met veel informatie en het laatste nieuws op gebied van ontwikkelingen in de ggz. Psychosenet is voor iedereen die worstelt. Zo ook met trauma. Zij hebben een open chatfunctie waar je anoniem je verhaal kwijt kan en plaatsen regelmatig blogs over echte verhalen van echte mensen die worstelen met psychisch lijden. 

Klik op het logo voor de website of klik hier om direct uit te komen op hun pagina's over trauma (en dissociatie). 
Volg ze op twitter , facebook , LinkedinInstagram of kom direct in contact via de chatfunctie! 
 

DIS is me 
Zo zijn we vereert dat het prachtige project DIS is me van Anne Lagemaat een plekje heeft in de server Trauma & Dissociatie/.  Waar mensen met DIS en hun naasten anoniem hun ervaringen kunnen delen, waardoor zo door alle ervaringen uiteindelijk steeds meer bekendheid komt over wat DIS eigenlijk is.
📢 Alle updates van DIS is me inclusief oproeprondes deelt Anne Lagemaat zelf in de server Trauma & Dissociatie  bij de kanalen 

♡—DIS-IS-ME.NL—♡
💭┃over・dis・is・me
✍🏻┃dis・is・me・nieuws
✏️┃meerkeuze・vragen
📝┃open・thema・vragen


Over de dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) doen sterke verhalen de ronde, maar hoe is het om het zelf te hebben? DIS is een psychische stoornis die ontstaat door vroegkinderlijk trauma, die je leven flink overhoop kan halen en waarvoor je meestal therapie nodig hebt. DIS is me is een online project waarin we met een team van ervaringsdeskundigen de anonieme ervaringen van een brede groep mensen met DIS verzamelen en delen (DIS is me, 2022).''

Voor de website van  DIS is me
Klik op het logo! 
 

Je kunt DIS is me nu alvast volgen op LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube. Op de vernieuwde website kun je terecht voor het downloaden van de flyer, een pagina over de discussie rondom DIS en het verhaal achter hun nieuwe logo!

Caleidoscoop
We zijn trots te mogen benoemen dat we een samenwerking hebben met Caleidoscoop. Caleidoscoop is de landelijke vereniging voor mensen met een dissociatieve stoornis. Ze informeren, faciliteren (lotgenoten)contact en zetten zich in voor meer begrip van, en kennis over de verschillende dissociatieve stoornissen. Ook zetten zij zich in voor het verbeteren van de behandeling in de ggz.

𝐈𝐧 ‘𝐭 𝐤𝐨𝐫𝐭: 𝐝𝐢𝐬𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐬𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐞𝐯𝐞 𝐬𝐭𝐨𝐨𝐫𝐧𝐢𝐬𝐬𝐞𝐧
Het gevoel ‘los te raken van jezelf of van je omgeving’ noemen we dissociatie. Dissociatie is een toestand waarin gedachten, emoties, waarnemingen en/of herinneringen tijdelijk niet oproepbaar of waarneembaar zijn, of minder samenhang vertonen. Het kan een overlevingsmechanisme zijn als gevolg van extreme stress. Het komt vaak voor bij mensen die als kind nare en ingrijpende ervaringen hebben gehad.

Het symptoom dissociatie komt voor bij allerlei psychische aandoeningen als PTSS, angstoornissen en ADHD. Wanneer dissociatie echter langdurig of veelvuldig optreedt en iemand daar in het dagelijks leven (veel) last van heeft, kan er sprake zijn van een dissociatieve stoornis. Er worden vijf verschillende typen onderscheiden, waaronder DIS (dissociatieve identiteitsstoornis), DPDR (depersonalisatie-derealisatiestoornis) en AGDS (anderszins gedefinieerde dissociatieve stoornis).

𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭
Je kunt Caleidoscoop bellen of ten allen tijde een mailtje sturen. Via hun site vind je tevens mogelijkheden om in contact te komen met andere lotgenoten.
T: 033-8200208
M: mail@caleidoscoop.nl
W: www.caleidoscoop.nl
Facebook: 
Nieuwsbrief: www.caleidoscoop.nl/nieuwsbrief

Kenniscentrum TGG 

Het Kenniscentrum TGG wordt gevormd door een groep professionals die in hun werk te maken hebben (gehad) met overlevenden van georganiseerd misbruik.
Zij willen deze vorm van misbruik onder uw aandacht brengen met als doel dat de slachtoffers gerespecteerd en erkend worden en dat zij beter geholpen en behandeld kunnen worden. Dit doet het Kenniscentrum TGG door onderzoek, publicaties, informatie en doorverwijzing.
Voor de website van TGG klik op het logo!


Bij interesse naar de nieuwsbrief stuur een mail naar nieuwsbrief@kenniscentrumtgg.org

Mijn naam is Haas

We willen graag aandacht vragen voor het project Mijn naam is Haas van Judith Bruynzeels. 

Mijn naam is haas is een beeldend theaterproject dat specifiek op zoek gaat naar woorden en beeldtaal voor ingrijpende gebeurtenissen als seksueel misbruik. De complexiteit laat zich niet in een helder verhaal vangen, zeker niet als door dit vroegkinderlijk trauma dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) is ontstaan . Mijn naam is haas biedt concrete creatieve ingangen om seksueel misbruik en DIS zicht- en bespreekbaar te maken.

''Lang heb ik gedacht dat ik gek was, echt heel raar in hoe ik mij soms kon gedragen. In therapie dacht ik, ontmasker mij als leugenaar, want ik weet het niet, wat er gebeurt is . En wat ik wel dacht te weten dat kon ik zelf bijna niet geloven.
De titel Mijn naam is haas refereert niet alleen naar de buitenwereld ( Ik weet van niks, laat mij erbuiten, ik heb er niets mee te maken) ook intern is dit een lange weg naar erkenning van de delen die het trauma dragen.''


JUDKA theatermakers is een non profit organisatie onder leiding van Judith Bruynzeels.
Zij zijn een crowdfunding gestart zodat ze  hazenbijeenkomsten kunnen gaan organiseren en het boek kunnen realiseren.
Alle gelden gaan direct naar dit project dat de complexe belevingswereld van mensen met DIS leert herkennen en begrijpen. Zodat spreken over misbruik gehoord kan worden.
Voor meer info en de website klik op het logo:

 

Mirte&Co 
Mirte&Co is in de media open over haar dissociatieve identiteitsstoornis. Wil je meer lezen over de publicaties die over hen zijn gemaakt of de media bekijken. kijk dan op www.ikbenwijzijn.nl 

Thanks to all children who live inside, we were able to survive the past'

Accepteren dat ik DIS heb? Dat wil ik echt niet. Never, nooit.
Totdat ik besefte dat vechten tegen, geen enkele zin had
Het kostte ontzettend veel energie en leverde me uiteindelijk niets op.

Hoe harder ik vocht tegen mijn binnenmensen, hoe harder zij terugvochten om gehoord en gezien te worden.

Na een proces van jaren heb ik voor 90% geaccepteerd dat ik DIS heb.

Hopelijk draagt 
onze site bij aan een stukje begrip, herkenning en erkenning aan lotgenoten en hun naasten.
Mirte&Co

Verwante organisaties

Ook willen we graag wat organisaties noemen waar leden van ons baat bij kunnen hebben en/of wij contact mee hebben of naar kunnen doorverwijzen.

Stichting Hoogbegaafd
Stichting Hoogbegaafd! verbindt, informeert en onderzoekt (ouders en begeleiders van) hoogbegaafden van alle leeftijden en achtergronden. Dat doen we met bijeenkomsten, een online community, het schrijven van artikelen en het onderzoeken van bepaalde aspecten van hoogbegaafdheid.


Voor meer info klik op het logo